5 Tips som kan hjälpa dig när du ska flytta till ett mindre hem


Att ta ett beslut om att flytta till ett mindre hem är inte så svårt och kanske det enklaste steget i hela flyttprocessen. När det väl är gjort så har du en hel del arbete framför dig. Det kan vara att leta upp en skrotnisse eller secondhand butik som kan komma och hämta det du inte vill ha, att hyra en professionell flyttfirma. Kanske behöver man en tillfällig lagringsplats till en del saker och en försäkring till dina värdesaker. Det är mycket att tänka på och med massor av tips och listor som kan hjälpa dig så har du mer än nog. Om du tycker det är svårt och inte riktigt vet var du ska börja så har vi en lista som är bra när man ska flytta till ett mindre hem. Bra tips som gör det hela till en smidig process.

Planering: Gör dig klar för att förminska

Först, innan du gör något annat, så måste du ha en plan för hur du ska jobba dig igenom listan för att förminska ditt hem. Starta med att gå igenom alla dina saker, och bedöm sedan hur många av dem som du verkligen använder och vad som är nödvändigt. Genom att börja med detta så tidigt som möjligt så underlättar man också under tiden fram till flytten, och det kommer också att gå så mycket lättare. När du har planen klar för hur du ska komma dig igenom processen med att sortera så kommer du att märka att det går så mycket lättare.

Gör dig av med allt onödigt

En bra grundregel är att har man inte använt en sak på sex månader så behöver man sannolikt inte den saken. Självklart så faller inte smycken och andra personliga föremål in i denna kategorin. Men annars är det en god regel att använda sig av när man ska sortera bland sina saker. Man kommer antagligen inte att ha lika mycket lagringsplats i sitt nya hem, och det sista man vill göra är att fylla sitt nya hem med saker man inte använder. De flesta professionella flyttfirmor i Stockholm erbjuder att hjälpa till med att hämta det man inte vill ha. Detta är en service som det är en fördel att använda sig av. Passa på att samtidigt be dem om hjälp med din flytt till ditt nya hem.

Hyr tillfällig lagring av dina saker

Du kommer sannolikt att behöva använda dig av en lokal firma som erbjuder lagring och magasinering av husgeråd och möbler. Du flyttar till ett mindre hem och med en ny planlösning så behöver möblerna kanske bytas ut. En firma som erbjuder lagring och magasinering kan också förvara dina saker i rätt temperatur i säkra lokaler medan du flyttar. Några firmor erbjuder lagring för längre perioder också om du letar efter en mer permanent lösning för de saker du inte får plats med.

Försäkra dina värdesaker

Innan du börjar med din flytt till ett nytt hem, var säker på att de ägodelar med större värde är försäkrade. Denna saken på listan är väldigt viktig oavsett om man byter till ett större eller mindre hem. Att ha en flyttförsäkring gör att man kan slappna av lite mer och man kan vara säker på att om något händer under flytten så finns en försäkring som täcker allt under flytten.