Flyttbudget: 5 tips att spara pengar på din nästa flytt


När man ska investera i ett nytt hem är dyrt som det är, och vad många människor inte inser är att själva processen med själva flytten av dina ägodelar till det nya hemmet kan bli kostbart det med. De som aldrig har flyttat förut har ingen insikt i hur man budgeterar för en flytt, ändå mindre hur mycket en budget för en flytt bör ligga på. Men förtvivla inte, vi har satt samman en flytt budget som kan hjälpa dig på traven och förhindra att du spenderar för mycket pengar. Kolla in våra tips i denna artikeln.

Välj ditt flyttdatum noggrant

Du kommer fort att inse att välja ett strategiskt bra tidpunkt för din flytt, kommer att lätta på den finansiella bördan en flytt kan ha. Lågsäsong för att flytta ligger på hösten och vintern. Med andra ord kan det vara smart att välja att flytta på den tiden då det är billigare än på våren och sommaren.

Sortera och gör dig av med det du inte behöver

Att sortera bort de saker som är trasiga eller annat man inte behöver kan också hjälpa på när det kommer till att ordna med en billigare flytt. Ju mindre man har att flytta på desto fortare blir flyttfirman färdig.

Starta med att sortera och packa i god tid

Många flyttfirmor erbjuder pack-service, men kan du klara att göra det själv är det bra. Det kan ta lång tid att sortera och packa allt man äger, försök att undvika frestelsen att tacka ja till att låta någon annan göra det, det klarar du om du startar i god tid. Ta den tid du behöver och gå igenom dina ägodelar. Packa dem sedan på ett organiserat sätt rum för rum. Detta hjälper på när flyttdagen kommer och det sparar man pengar på.

Hämta anbud hos flera flyttfirmor

Det är alltid bra att hämta flera anbud när man ska köpa en tjänst. Flyttfirmor är inget undantag och anbuden du får kan du jämföra för att sedan välja det som är bäst för dig. Istället för att hyra första bästa flyttfirma du springer på, ta lite tid på dig och ta reda på var du har det bästa priset för den service du är ute efter. Kom också ihåg att se på vad andra har att säga om firman innan ett beslut tas. Bara för att en firma ger ett bra pris behöver det inte betyda att de ger en bra service.

Boka i god til om du kan

Ju tidigare du bokar en flyttfirma desto större är chansen att du får ett riktigt bra erbjudande. Och inte minst så kan du välja mellan de firmor som är dina första val. Om du väntar med att boka en flyttfirma närmare flyttdatumet så kommer du att ha mindre att välja mellan och kanske måste du ta hjälp av en firma som jobbar med priser långt över tariff.

När du hyr Demove att hjälpa dig med din flytt så tar de hand om allt från att packa dina hushållsartiklar i beskyddande material, till att packar ur dem i ditt nya hem. Vi vet att ingen flytt är lik en annan, därför så skräddarsyr vi varje flytt efter kundens önskemål.