Hur man packar ur på ett organiserat sätt vid en flytt till nytt hem


Det är lätt att mista kontrollen när allt måste göras på en gång, speciellt när det handlar om att packa ur och försöka landa i det nya hemmet. I det kaos som lätt kan bli i ett nytt hem, och att ha massor av folk som springer fram och tillbaka när de ska hjälpa dig, så kan det fort bli till en mardröm. Till skillnad från att packa ner sina saker själv där man har kontroll över det som ska packas och det som ska slängas eller ges bort, så är det en god ide’ att hyra in en hyra in hjälp när man ska packa ur. De kan hjälpa dig att att bli färdig med flytten fortare och spara dig för massor av stress. I tillägg till att leta efter en flyttfirma som kan hjälpa dig, så kan du hitta ett par goda tips i texten nedanför som kan hjälpa dig när du ska packa ur dina ägodelar i ditt nya hem.

Innan du börjar att packa ur, ge ditt nya hem en grundlig rengöring

Det första och bästa tipset när det kommer till att packa ur är att se till att det nya hemmet är skinande rent innan man bär in allt. Är det inte gjort rent innan så hittar man del damm, speciellt i nybyggda hus. Att bli av med allt damm och annat smuts innan man börjar att bära in är en god ide’. Rummen är tomma och det går fortare att städa.

Gör en plan

Nästa steg är att upprätta en solid plan till hur man ska packa ur. Den planen ska alla som hjälper till ta del av och följa. Om du väljer att involvera familj och vänner att hjälpa dig med att packa ur så se till att alla jobbar efter samma plan och att de samarbetar. Det är så lätt att bli överengagerad och det kan skapa en del förvirring när nära och kära ska hjälpa till, så att jobba efter en plan hjälper alla att hålla fokus.

Sortera dina lådor

När tiden kommer att flytta lådorna från lastbilen in i ditt nya hem, bär dem in i rätt rum med en gång. Det är enkelt att få till det om lådorna är märkta på rätt sätt redan när man packar dem. Och det är logiskt att det blir lättare att packa ur en låda vars innehåll tillhör rätt rum, istället för att packa ur allt i ett rum och sedan bära sakerna till ett annat rum.

Packa ur de viktigaste lådorna först

Det säger sig nästan själv att man inte kan packa ur allt på en gång. Var strategisk och packa ur de lådor som är viktigast först. Detta inkluderar rum som sovrummen, badrummen och köket. Andra rum som vardagsrummet, hall och kanske källare och vind får vänta tills du har tid. Det viktigaste är de rum som man använder sig av mest för att hushållet ska fungera. Försäkra dig att de som hjälper dig att flytta vet vilka lådor som ska till de olika rummen och vilka de ska packa ur först.